Transfernieuws

Leipzig directeur ontspannen na Bayern-bod: 'We zitten in de driver's seat'

Leipzig directeur ontspannen na Bayern-bod: 'We zitten in de driver's seat'

22-07-2022 12:26

Konrad Laimer is de volgende speler die naar Bayern München moet verkassen, meldt BILD. Er is echter één probleem: RB Leipzig weigert mee te werken aan een transfer van de controlerende middenvelder.

Inmiddels zou Der Rekordmeister een bod van twintig miljoen euro hebben uitgebracht op de Oostenrijks international, met drie miljoen aan bonussen. Die Roten Bullen waren niet onder de indruk en veegden het bod direct van tafel. De vraagprijs is bepaald op dertig miljoen euro, in één termijn.

"Konny is extreem belangrijk voor ons team, wij willen hem niet kwijt", reageert directeur Oliver Mintzlaf tegen BILD. "Wij zitten in de driver's seat, als Bayern iets wil, dan zal het volgens onze voorwaarden moeten gebeuren." Desnoods neemt de preses een transfervrij vertrek op de koop. "Het kan zomaar gebeuren dat we hem behouden, het laatste contractjaar ingaan en helemaal geen transfersom ontvangen."

Op deze wijze riskeert Mintzlaf eenzelfde scenario dat Leipzig meemaakte met Dayot Upamecano en Marcel Sabitzer in 2021. Zij vertrokken destijds naar Bayern München. "Ik hoop dat ze (Bayern, red.) in de toekomst nog andere ideeën krijgen, in plaats van spelers bij ons weghalen", sluit hij af met een sneer.