Nieuws

Bayern en De Ligt zijn eruit, nog twee transfers moeten snel worden beklonken

Bayern en De Ligt zijn eruit, nog twee transfers moeten snel worden beklonken

19-07-2022 09:41

Bayern München heeft het maar druk deze transferperiode. Der Rekordmeister staat op het punt om Matthijs de Ligt te presenteren, terwijl ook Mathys Tel en Konrad Laimer nog deze zomer over moeten komen.

Bayern zou nog even kunnen wachten met Laimer, die in 2023 transfervrij is. Toch wil de Duitse kampioen dat de Oostenrijkse middenvelder nog tijdens deze periode de gelederen komt versterken. Daar heeft het twintig miljoen euro voor over, maar RB Leipzig wil dertig miljoen ontvangen voor de middenvelder. Florian Plettenberg – verslaggever voor de Duitse tak van Sky Sports – heeft goede hoop op de transfer, aangezien Laimer erg graag naar Bayern wil.

Naast Laimer moet ook Tel de overstap gaan maken. De zeventien jaar oude aanvaller wordt gehaald om de spitspositie te bekleden, voor op termijn. De Fransman heeft een flinke schoen te vullen: die van Robert Lewandowski. "Hij is een heel interessante speler, die wij al langer in de gaten houden. Een groot talent", bevestigt directeur Oliver Kahn (foto) tijdens de Amerikaanse voorbereidingstrip van Bayern. De kampioen van de Bundesliga heeft zo’n veertien miljoen euro over voor Tel.

Daarmee toont Bayern flinke slagkracht op de transfermarkt. Eerder kwamen Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch en Sadio Mané al naar de Allianz Arena. Daar lijkt Matthijs de Ligt zich op zeer korte termijn aan toe te gaan voegen. De Nederlander is medisch gekeurd in München en alle contracten zijn ondertekend, waardoor hij mee kan reizen naar de Verenigde Staten.