Interview

Ajax-opleidingsproduct 'trots' op oude club: 'Ik vind dat écht heel knap'

Ajax-opleidingsproduct 'trots' op oude club: 'Ik vind dat écht heel knap'

07-11-2021 10:39

Go Ahead Eagles-captain Bas Kuipers is 'trots' op Ajax, de club waar hij veertien jaar lang in de jeugd speelde en zondagavond tegenover staat. De linksback weet dan ook dat Go Ahead een zware avond tegemoet gaat in de Johan Cruijff Arena.

Tussen 2001 en 2015 was Kuipers onderdeel van de Ajax-opleiding. Nu zal hij tegen zijn oude club spelen. "Op de eerste plaats denk ik dat Ajax nu een team heeft en een niveau aantikt dat we misschien wel het beste sinds jaren mogen noemen", stelt Kuipers tegenover Ajax Showtime. "Ik kan alleen maar trots zijn op Ajax en blij voor hen zijn dat ze het zo goed doen."

"Je ziet dat ze ploegen als PSV, Borussia Dortmund, Besiktas en Sporting Portugal eigenlijk wegspelen", stelt de geboren Amsterdammer. "Ik vind dat écht heel knap en voor ons wordt het lastig, we proberen gewoon ons best te doen. We moeten onze huid zo duur mogelijk verkopen, dat is onze taak en daar gaan we alles voor doen."

"Ik denk dat je moet kijken naar clubs die het Ajax lastig hebben gemaakt en die bijvoorbeeld een punt hebben kunnen meepakken. Verder moet je gewoon je eigen spel spelen en dat is het eigenlijk."