Nieuws

Vraagtekens bij Matvienko: 'Opvallend dat Feyenoord uit zo'n vijver kan vissen'

Vraagtekens bij Matvienko: 'Opvallend dat Feyenoord uit zo'n vijver kan vissen'

13-07-2022 16:43 Laatste update: 16:47

Feyenoord en Ajax gaan als rivalen niet alleen op het veld de strijd met elkaar aan. Ook buiten het veld zijn de twee clubs in gevecht, op transfergebied weliswaar. Mykola Matvienko staat op het lijstje van beide Nederlandse topclubs. Waar gaat de Oekraïner tekenen? In de nieuwste #DoneDeal de podcast wordt dit besproken.  

Bij Feyenoord heeft broodnodig een defensieve versterking met een goed linkerbeen nodig. Is het niet als oplossing voor de eventueel vertrekkende Marcos Senesi, dan is het wel voor het gapende gat in de selectie als het om linksbacks gaat. Ook Ajax heeft behoefte aan een linkerverdediger: Lisandro Martínez staat op het punt om naar het Manchester United van Erik ten Hag te verkassen.

De transferstrijd tussen de clubs uit Amsterdam en Rotterdam wordt besproken door VoetbalPrimeur-redacteur Lars Teunissen. "Het is een dure jongen: vijftien miljoen euro. Het is opvallend dat Feyenoord nu uit zo'n vijver kan vissen. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de verkoop van Malacia en Sinisterra."

Hoofdredacteur Dennie van Laar kijkt er net zoveel van op als zijn collega. "Ze hebben een aardige zak met geld ontvangen in Rotterdam. Wat ze daarvan mogen uitgeven is altijd lastig in te schatten. Feyenoord zit met een financiële achterstand, die ze nog steeds proberen recht te zetten. Maar er is nu zó veel geld ontvangen, dat er nu wel een aardig potje is".

"Matvienko lijkt me alleen wel echt hoog gegrepen voor Feyenoord: hij is echt een waardige kracht bij Shakhtar", vervolgt Van Laar. "En we weten allemaal dat Ajax financieel een stuk sterker staat dan Feyenoord", besluit de hoofdredacteur, die de Amsterdammers hier mee in het voordeel stelt