Van den Brom strandt in eerste voorronde Champions League na grote nederlaag

12-07-2022 21:58

John van den Brom begon zijn periode als trainer bij Lech Poznan met een 1-0 overwinning op Qarabag in de eerste voorronde van de Champions League, maar de Poolse landskampioen werd in het uitduel op dinsdag vernederd. Qarabag won met 5-1, waardoor Van den Brom in de eerste voorronde van het miljardenbal strandt.

Lech Poznan won zoals gezegd het eerste duel met 1-0 en kwam in het tweede duel binnen een minuut op voorsprong door Kristoffer Velde. Van den Brom leek op rozen te zitten met zijn ploeg, maar de Azerbeidzjaanse club liet zich niet gekmaken en kwam voor de rust nog op een 2-1 voorsprong, waardoor de stand over twee duels weer gelijk was.

In het tweede bedrijf ging Qarabag vrolijk door met scoren. Na doelpunten van Kady, Filip Ozobic, Kevin Medina en Abbas Huseynov stond er na negentig minuten een 5-1 stand op het scorebord. Eind juni zei Van den Brom al tegenover Voetbal International dat het schema moordend is in Polen. "Wij hebben negen dagen met de groep gewerkt op trainingskamp, nu volgt al de Champions League. En vervolgens begint een moordend tempo aan wedstrijden. Komend weekend spelen we de Super Cup, dan is de return in de Champions League en vervolgens start de competitie. En zo gaat dat ongeveer door tot aan het WK, deze winter."