Transfernieuws

The Athletic: Chelsea akkoord met Koulibaly, Aké blijft belangrijk transferdoelwit

The Athletic: Chelsea akkoord met Koulibaly, Aké blijft belangrijk transferdoelwit

12-07-2022 16:28

Chelsea is dicht bij het aantrekken van Kalidou Koulibaly, meldt The Athletic. Voor de Senegalees ligt een meerjarig contract klaar in Londen. Daarmee schakelen The Blues door, nadat Matthijs de Ligt op weg naar Bayern München is.

Volgens informatie van het Britse voetbalplatform is een akkoord met Napoli over een transfersom op handen. 'De gesprekken gaan de goede kant op', schrijft The Athletic onder meer. Met de overgang is een bedrag van rond de veertig miljoen euro gemoeid. Doordat Antonio Rüdiger (Real Madrid) en Andreas Christensen (FC Barcelona) inmiddels vertrokken zijn, is de spoeling achterin dun geworden.

Voor de 31-jarige Koulibaly ligt een driejarig contract klaar bij Chelsea. Daarnaast blijft de ploeg van manager Thomas Tuchel nog altijd geïnteresseerd in Presnel Kimpembe, Jules Koundé en Nathan Aké. Het contract van de Afrikaanse verdediger in Napels loopt medio 2023. Daardoor geldt dit als één van de laatste kansen voor de Italianen om nog een transfersom aan de stopper over te houden.