Nieuws

Oranje-stopper Van der Gragt verwacht Portugal te redden: Gaat de goede kant op

Oranje-stopper Van der Gragt verwacht Portugal te redden: "Gaat de goede kant op"

12-07-2022 06:48 Laatste update: 07:17

Het zijn bewogen dagen voor de Oranje Leeuwinnen. Stephanie van der Gragt is beter uit de botsing tijdens het duel met Zweden (1-1) gekomen dan Sari van Veenendaal, die op het EK niet meer in actie zal komen.

Van der Gragt kon het duel met Zweden wonderbaarlijk genoeg uitspelen, na de flinke botsing die ze had gekregen. Nog steeds heeft de verdediger last van haar ribben en buik. "Maar het gaat de goede kant op", laat ze weten aan het Algemeen Dagblad. "Het drukgevoel heb ik nog wel, het zal nog wel een beetje beurs zijn. Zo’n opdoffer verwerk je niet in een dag. Daar moet ik mee dealen en dan hoop ik er tegen Portugal gewoon weer te staan."

Aanvoerder Van Veenendaal kwam met minder goed nieuws. De eerste keeper van de Oranjevrouwen moet het EK verlaten wegens een schouderblessure. Van der Gracht baalt als een stekker. "Ze is echt onze leider, binnen en buiten het veld. Voor het team is dit een groot gemis. We moeten er ook weer niet te lang bij stilstaan en zorgen dat we het met z’n allen oppakken."

Woensdag speelt Oranje het tweede groepsduel tegen Portugal. De vrouwen van bondscoach Mark Parsons speelde tegen Zweden met 1-1 gelijk en azen nu op de overwinning.