Nieuws

Van Hecke meldt zich bij Brighton: 'Tegen Ronaldo? Dromen mag altijd'

Van Hecke meldt zich bij Brighton: 'Tegen Ronaldo? Dromen mag altijd'

11-07-2022 09:04 Laatste update: 09:06

Jan Paul van Hecke mag zich na twee uitleenbeurten gaan melden bij Brighton & Hove Albion in de Premier League. De speler, die in 2020 bij NAC Breda vertrok, staat op 7 augustus met zijn ploeg tegenover Manchester United en hoopt op speelminuten. 

Van Hecke heeft net een seizoen bij Blackburn Rovers achter de rug op huurbasis en maakte daar een sterke indruk: de Nederlander werd verkozen tot speler van het jaar en maakt het komende seizoen de stap omhoog naar de Premier League. Vorig seizoen keerde de centrale verdediger ook tijdelijk terug bij de club, maar was hij geblesseerd. "Maar in die week dat ik vorig jaar wel heb meegetraind, zag ik wel dat het niveau echt hoog is", zegt Van Hake tegenover Omroep Zeeland. "Toen wist ik dat ik nog wel een aantal stappen moest maken."

De verdediger is deze week begonnen aan de voorbereidingen met Brighton. "Ik ben nog redelijk fit omdat ik met Jong Oranje nog achttien dagen op pad ben geweest", geeft de speler toe. "En ik ben nu het Engels voetbal gewend. Dat scheelt heel veel. Ik ben benieuwd hoe ik er voor sta, maar ze hebben gezegd dat ze me graag willen zien."

Brighton staat op 7 augustus tegenover Manchester United en Van Hecke hoopt op speelminuten tegen de grootmacht op Old Trafford. "Het zou wat zijn hè. Dromen mag altijd. Debuteren tegen Cristano Ronaldo op Old Trafford. We gaan het zien. Spelen in de Premier League was het ultieme doel als kleine jongen", besluit Van Hecke.