Transfernieuws

Twente heeft aan frommelgoal genoeg om derby tegen Heracles te beslissen

05-11-2021 21:58

FC Twente heeft de streekderby tegen Heracles Almelo winnend afgesloten. Een frommelgoal van Mees Hilgers in de eerste helft was voldoende voor drie Enschedese punten: 1-0.

Gesteund door een uitverkochte Grolsch Veste zocht FC Twente vanaf de aftrap de aanval. Heracles werd volledig overlopen en het was wachten op de openingstreffer voor de thuisploeg. Die viel uit de kluts, maar was dus wel dik verdiend. Mees Hilgers kreeg de bal na een standaardsituatie tegen zich aan en via de jonge verdediger viel de bal binnen.

Na de 1-0 bleef Twente domineren en greep Frank Wormuth, de trainer van Heracles, in. Hij haalde Navajo Bakboord al na een half uur naar de kant en met een extra aanvaller in de gelederen kreeg de formatie uit Almelo meer grip op de wedstrijd. Het duurde echter tot vlak voor rust voordat ook zij een kans kregen en het was aan Lars Unnerstall te danken dat die er niet in ging.

In de tweede helft was het duel een stuk onderhoudender dan voor rust, omdat Heracles beter partij bood en Twente nog steeds op zoek ging naar een tweede doelpunt. Beide ploegen kregen mogelijkheden: Rai Vloet schoot net voorlangs en een schot van Daan Rots van heel dichtbij werd ternauwernood gepakt door Janis Blaswich, de Almelose goalie.

De Duitser stond in de slotfase ook nog een grote kans toe. Hij liet een ogenschijnlijk simpele bal los en Dimitris Limnios kon zo inschieten, maar trof alsnog een tegenstander. Het kwam Twente uiteindelijk niet duur te staan, omdat ze de derbyzege in de slotfase met succes verdedigden en zo een paar maanden mogen pochen dat ze de beste van de regio zijn.