Transfernieuws

Real Madrid is verlost van geflopte spits: transfervrij vertrek naar Fiorentina

Real Madrid is verlost van geflopte spits: transfervrij vertrek naar Fiorentina

08-07-2022 21:02 Laatste update: 22:30

Real Madrid kan vrijdagavond eindelijk het hoofdstuk van Luka Jovic afsluiten. De Servische spits werd in 2019 voor ruim zestig miljoen euro van Eintracht Frankfurt gehaald, maar kon niet overtuigen in Madrid. De spits vertrekt transfervrij naar ACF Fiorentina. 

De Italiaanse club presenteerde Jovic vrijdag. Een opvallend detail in de transferclausule: De Koninklijke hebben een doorverkooppercentage van vijftig procent bedongen voor de 24-jarige spits, weet Marca te melden. Jovic speelde ruim vijftig wedstrijden in het shirt van Real en wist daarin slechts drie keer te scoren. 

Jovic werd het vorige seizoen nog een half jaar uitgeleend aan zijn oude club Frankfurt, maar is nu dus permanent weg bij Los Blancos. Eintracht maakte in 2019 flinke winst op de speler: in 2019 nam de Duitse club de speler van Benfica over voor ongeveer 22 miljoen euro. 

Fiorentina kan de aanvallende impuls goed gebruiken. De club is de laatste jaren enigszins afgezakt en eindigde het afgelopen seizoen als nummer dertien in de Serie A. De ploeg wist in 34 wedstrijden slechts 47 keer te scoren. 



In #DoneDeal de podcast worden elke maandag, woensdag en vrijdag het laatste transfernieuws besproken met de redactie van VoetbalPrimeur.