Transfernieuws

Ten Hag heeft tweede aanwinst binnen: Eriksen tekent driejarig contract bij United

Ten Hag heeft tweede aanwinst binnen: Eriksen tekent driejarig contract bij United

15-07-2022 16:03 Laatste update: 30-07-2022 16:17

De komst van Christian Eriksen naar Manchester United is definitief. De Deen komt transfervrij over van Brentford FC en tekent voor drie jaar bij de Engelse grootmacht.

Eriksen maakte ruim een halfjaar geleden zijn rentrée in het voetbal bij Brentford. De middenvelder liet daar zien nog steeds over de nodige kwaliteiten te beschikken, waardoor hij kon rekenen op interesse van zijn oude club Tottenham Hotspur en The Mancunians. "Manchester United is een speciale club en ik kan niet wachten om te beginnen", reageert de spelmaker op de transfer. "Ik heb al vaak het voorrecht gehad om op Old Trafford te spelen, maar om dat in het rode shirt van United te doen, zal een geweldig gevoel zijn."

De aanvallende middenvelder kijkt uit naar de samenwerking met Ten Hag. "Ik heb het werk van Erik bij Ajax gezien en weet hoe gedetailleerd en voorbereid hij en zijn staf elke dag zijn. Het is duidelijk dat hij een fantastische coach is. Nu ik met hem heb gesproken en meer te weten ben gekomen over zijn visie en de manier waarop hij wil dat het team speelt, ben ik nog enthousiaster over de toekomst."

Na het EK liet Eriksen een defibrillator plaatsen, waardoor de spelverdeler wegens de Italiaanse regelgeving niet meer in de Serie A actief mocht zijn. Dat betekende dat zijn dienstverband bij Internazionale abrupt tot een einde kwam. In januari keerde Eriksen terug in het voetbal bij Brentford, waarmee hij zich knap handhaafde in de Premier League. Nu keert de spelverdeler terug in de absolute top bij United.