Nieuws

'Ronaldo niet aanwezig tijdens United-sessie: gesprek met Ten Hag niet vandaag'

'Ronaldo niet aanwezig tijdens United-sessie: gesprek met Ten Hag niet vandaag'

04-07-2022 10:56

Cristiano Ronaldo schittert door afwezigheid op het trainingsveld van Manchester United maandag. De Portugese nummer zeven laat de sessie schieten wegens familieomstandigheden, melden Engelse media en Fabrizio Romano.

Wat er precies aan de hand is in huize-Ronaldo is onduidelijk, maar de timing van zijn afwezigheid is opmerkelijk. Afgelopen weekend wist de Engelse media te melden dat de aanvaller bij United wil vetrekken omdat hij Champions League-voetbal hoog in het vaandel heeft. De Engelse grootmacht komt aankomend seizoen niet in actie in het miljardenbal, maar moet genoegen nemen met de Europa League.

Als het aan United ligt, blijf Ronaldo tot aan het eind van zijn contract – dat afloopt in de zomer van 2023 – bij de club. Maandag zou de Portugees een gesprek hebben met manager Erik ten Hag, meldt The Telegraph. In dat gesprek zou de invulling van de selectie centraal staan, want de aanvaller zou niet blij zijn met het uitblijven van de aanwinsten. Dat terwijl de overige clubs uit de top zes van de Premier League zich al wel op de transfermarkt hebben geroerd.

Dat gesprek zal dus op een ander moment plaats moeten gaan vinden. Wanneer dit dan wel zal gebeuren, is niet duidelijk