Nieuws

Waarom de komende twee dagen cruciaal zijn voor het voortbestaan van Vitesse

Waarom de komende twee dagen cruciaal zijn voor het voortbestaan van Vitesse

25 april - 08:18

Volgens De Telegraaf staat Vitesse voor twee 'heel spannende en mogelijke cruciale dagen' met het oog op de toekomst van de club. Een nieuwe WHOA-procedure, die van cruciaal belang is voor het voortbestaan van de club, staat centraal in de aankomende rechtszittingen.

Waarom vraagt Vitesse een WHOA-procedure aan?

De Arnhemse club kampt met een enorme schuldenlast en heeft de WHOA-procedure nodig om een overgroot deel van deze schulden te herstructureren. Echter, de situatie is gecompliceerd door de afwijzing van de eerder voorgestelde herstructureringsdeskundigen door de rechter, omdat deze niet onafhankelijk genoeg werden bevonden. "Op maandag werden door de rechter de twee door Vitesse voorgestelde herstructureringsdeskundigen afgewezen", rapporteert De Telegraaf. Er wordt verwacht dat Vitesse donderdag twee nieuwe deskundigen zal voorstellen.

De belangrijkste schuldeiser, de Amerikaan Coley Parry, speelt een prominente rol in de financiële perikelen van Vitesse. Ondanks zijn investering van twaalf miljoen euro, is zijn poging om eigenaar te worden afgewezen door de licentiecommissie. "Als ook het beroep tegen die afwijzing geen soelaas biedt voor Parry wordt de door hem geïnvesteerde 12 miljoen euro omgezet in een lening."

Een belangrijk gesprek staat ook gepland tussen de clubleiding en de licentiecommissie, waarbij de toekomst van de club besproken zal worden. Edwin Reijntjes, algemeen directeur ad interim van Vitesse, uit zijn optimisme over deze bijeenkomst. "Dat is heel bijzonder, want de licentiecommissie was niet echt Vitesse-minded", stelt hij. "Er is zoveel gebeurd het afgelopen anderhalf jaar. Zij zijn zo vaak teleurgesteld in wat Vitesse heeft gedaan, al dan niet terecht, waardoor er een enorm wantrouwen en een enorme negativiteit richting Vitesse is ontstaan."

Deze gesprekken en beslissingen zullen bepalend zijn voor het al dan niet voortbestaan van Vitesse in de huidige vorm, een situatie die met argusogen wordt gevolgd door supporters en stakeholders.