Nieuws

'Ajax verlengt contract niet van routinier, die na dit seizoen stopt met voetbal'

'Ajax verlengt contract niet van routinier, die na dit seizoen stopt met voetbal'

24 april - 10:58

Remko Pasveer vertrekt na dit seizoen bij Ajax en zet naar verwachting een punt achter zijn loopbaan, aldus Voetbal International. De 40-jarige doelman van de Amsterdammers is in het bezit van een aflopend contract in de hoofdstad.

Van Ajax is bekend dat er twee spelers zijn met een contract dat komende zomer afloopt. Dat zijn Ar’Jany Martha en Pasveer. Volgens VI zijn de Amsterdammers niet van plan om de doelman in de Johan Cruijff ArenA te houden en dat zou wel eens het einde kunnen betekenen van zijn loopbaan.

De veertigjarige Pasveer kwam dit seizoen nog geen minuut in actie voor Ajax in de Eredivisie. Dat kwam mede door de blessures die hem dit jaar teisterden, maar ook door de concurrentiestrijd onder de lat. Zo is Diant Ramaj de eerste keuze van John van ‘t Schip en krijgt Gerónimo Rulli de voorkeur als tweede doelman, is de afgelopen weken duidelijk door de blessure van de Duitser.

Het is dus nog geen zekerheid dat Pasveer zijn handschoenen voor goed in de kast gaat leggen, maar het is wel zeker dat hij kan terugkijken op een mooie carrière. De doelman stond onder contract bij FC Twente, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles, PSV, Vitesse en nu Ajax, waar hij Champions League mee speelde. Ook maakte Pasveer zijn debuut in het Nederlands elftal en was hij aanwezig op het WK van 2022 in Qatar.