Nieuws

'Van Praag wil in ledenvergadering belang van Kroes-ontslag benadrukken'

'Van Praag wil in ledenvergadering belang van Kroes-ontslag benadrukken'

24 april - 08:55

Michael van Praag, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, wil donderdag nogmaals duidelijk maken dat het ontslag van Alex Kroes noodzakelijk is. De topman van de Amsterdammers schuift die dag aan bij een ingelaste ledenvergadering. 

De Telegraaf meldt dat Van Praag in de vergadering duidelijk wil maken dat het ontslag van Kroes noodzakelijk is. De voorzitter kan rekenen op een hoop weerstand, aangezien Kroes veel populariteit geniet binnen de club. Kroes werd al snel na zijn komst bij de club op non-actief gesteld vanwege het mogelijk handelen met voorkennis. 

Van Praag stelt Kroes zelf liever ook aan boord te hebben gehouden, maar de situatie inmiddels onwerkbaar is geworden. "Alex zal die aandelen echt niet hebben gekocht om winst te maken. Maar het is dom, naïef en bovendien strafbaar", aldus de voorzitter van de rvc. De bestuursraad hoopt dat Van Praag zijn besluit overweegt. Op 21 mei zal tijdens een buitengewone vergadering voor aandeelhouders mogelijk meer duidelijk worden over het lot van Kroes.