Breaking news

'Medische keuring doorstaan: Til onderweg naar PSV voor afronding transfer'

'Medische keuring doorstaan: Til onderweg naar PSV voor afronding transfer'

03-07-2022 10:07 Laatste update: 10:19

Niets lijkt een transfer van Guus Til naar PSV meer in de weg te staan. Volgens informatie van het Eindhovens Dagblad heeft de aanvallende middenvelder inmiddels de medische keuring in Eindhoven doorstaan.

Volgens het ED is het 'in principe' de bodoeling dat de spelverdeler voor de komende jaren in Brabant gaat tekenen. Zondagochtend werd hij gesignaleerd in het gebouw van TopSupport. Momenteel staat Til nog onder contract bij Spartak Moskou. Die club zou eerder hebben ingezet op een transfersom van 7,5 miljoen euro. De Russen willen nu nog 'meerdere' miljoenen ontvangen voor de Nederlands international. 

Het contract van Til loopt bij Spartak door tot medio 2024. De mogelijkheid bestaat dat er eerst wordt gekozen voor een huurperiode van één jaar om hem daarna definitief in te lijven. Het moelilijkste moet volgens Voetbal International nog komen voor Til: 'Hij moet Arne Slot afbellen'. 

Het was een publiek geheim dat Feyenoord in de markt was om het succesvolle verblijf van Til in Rotterdam met minimaal één jaar te verlengen, net als het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel en Marc Overmars nadurkkelijke geïnteresseerd waren. Beide ploegen vissen dus achter het net. Het is (nog) niet duidelijk waarom Til PSV verkiest boven Feyenoord.