Transfernieuws

'Barça wil ver gaan voor Spaans international met prijskaartje van zestig miljoen'

'Barça wil ver gaan voor Spaans international met prijskaartje van zestig miljoen'

20 april - 20:18

FC Barcelona heeft concrete interesse getoond in Dani Olmo, de 25-jarige Spaanse ster van RB Leipzig. Volgens Mundo Deportivo is Barça bereid de gelimiteerde transfersom van zestig miljoen euro te betalen, al zou de club de voorkeur geven aan een betaling in termijnen door hun huidige financiële situatie.

Olmo, actief in zijn vijfde seizoen bij Leipzig sinds zijn transfer van Dinamo Zagreb in 2020, wordt gezien als een sleutelspeler voor Barça's toekomstplannen. Met zijn veelzijdigheid in aanvallende posities en een rendement van 29 doelpunten en 34 assists in 145 wedstrijden, past hij precies in het profiel dat de Catalaanse club zoekt.

De eerste onderhandelingen tussen Deco, de technisch directeur van Barça, de agenten van Olmo en diens vader zouden al hebben plaatsgevonden, met een positieve uitkomst. Het streven van Barça is om de deal rond te krijgen voor het EK van 2024, waar de waarde van Olmo mogelijk nog verder stijgt.

Barcelona's vastberadenheid lijkt groot, met een strategie om niet af te wijken van hun plan, ondanks de strakke eisen van Leipzig om de volle zestig miljoen euro te ontvangen. De onderhandelingen zullen waarschijnlijk intensiveren naarmate de transferperiode nadert.