Liverpool-comeback blijft uit in Italië, Frimpong redt ongeslagen reeks Leverkusen

18 april - 22:55

Liverpool is er donderdag niet in geslaagd de 3-0 nederlaag op Anfield goed te maken in Bergamo. The Reds kwamen vroeg op voorsprong, maar stuitten vervolgens op een sterk Atalanta. Bayer Leverkusen leek lang op weg naar een nederlaag, maar mocht in de slotfase Jeremie Frimpong bedanken tegen West Ham United.

Atalanta Bergamo - Liverpool 0-1

Liverpool begon donderdag aan de loodzware opgave om een 3-0 nederlaag ongedaan te maken. Bij The Reds startten Cody Gakpo en Virgil van Dijk in de basis, bij Atalanta stonden Teun Koopmeiners en Marten de Roon aan de aftrap. Liverpool startte perfect aan de wedstrijd en Mohamed Salah opende na tien minuten al de score.

Atalanta weerde zich echter kranig en bleef ook na de vroege tegentreffer in de wedstrijd. Richting het rustsignaal maakte Isak Hien hands en smeekte Liverpool om een rode kaart vanwege een mogelijke doorgebroken speler, maar het bleef bij geel. Ook miste Salah vlak daarvoor een grote kans.

In de tweede helft kreeg Liverpool niet veel kansen meer en het bleef bij een 0-1 overwinning, die niet genoeg was voor de halve finale. Atalanta bekert door en zit bij de laatste vier van de Europa League.

West Ham United - Bayer Leverkusen 1-1

Bayer Levcerkusen leek tot de 89ste minuut op weg naar een nederlaag in Engeland. In Duitsland werd al met 2-0 gewonnen en dus leek Leverkusen ondanks de vroege treffer van Michael Antonio op weg naar een plek in de halve finale van de Europa League. De Duitse landskampioen was de afgelopen 42 wedstrijden ongeslagen en leek die reeks te beëindigen, maar daar bracht Frimpong verandering in.

De Nederlander wist in de 89ste minuut te scoren en daarmee blijft de ongeslagen reeks van Leverkusen in stand, met 43 wedstrijden in binnen- en buitenland. Het record in Europa staat op naam van Benfica, dat in de vorige eeuw 48 wedstrijden ongeslagen bleef.