Wedstrijdverslag

Bayern maakt rampweek van Arsenal compleet en houdt hoop op prijs voor Kane levend

Bayern maakt rampweek van Arsenal compleet en houdt hoop op prijs voor Kane levend

17 april - 22:52 Laatste update: 22:57

Bayern München heeft de hoop op een goed seizoen levend gehouden. Der Rekordmeister maakte de rampweek van Arsenal compleet door met 1-0 te winnen. De enige doelpuntenmaker van de wedstrijd was Joshua Kimmich.

Na de 2-2 van een week eerder waren er bij Arsenal er geen verrassingen op het wedstrijdformulier. Die waren er bij Bayern wel. Noussair Mazraoui mocht het weer eens vanaf de aftrap laten zien en ook voor Matthijs de Ligt was er een basisplaats ingeruimd.

In de openingsfase was Harry Kane, voor wie wedstrijden met Arsenal beladen zijn, dicht bij. De Engelse spits kwam net niet tekort om David Raya te passeren. Aan de kant van The Gunners kreeg Gabriel Martinelli de grootste kans, maar ook de Braziliaan wist niet tot scoren te komen. De brilstand was tijdens de rust dan ook een feit.

Na rust was het Bayern dat flink op jacht ging naar de voorsprong. Het was Leon Goretzka die dichtbij was met een schot op het aluminium. Aan de andere kant probeerde Arsenal ook nog het een en ander, maar iets na het uur kwam daar de verlossing voor Bayern. Joshua Kimmich dook op in de Engelse zestien en kopte snoeihard raak.

Hier en daar volgden nog wat speldenprikjes, maar mede met De Ligt in het elftal trok Bayern de zege over de streep. De Duitsers zagen Bayer Leverkusen afgelopen weekend nog kampioen worden maar hebben nu nog hoop op een prijs, waar Kane ook erg blij mee zal zijn. Aan de andere kant smaken de druiven erg zuur. Arsenal verloor met 0-2 van Aston Villa waardoor het averij opliep in de titelstrijd en de uitschakeling in Europa maakt de stemming er zeker niet beter op.