Nieuws

Ajax kan namen doorstrepen: dit vertellen Rijkaard en Cruijff over de Amsterdammers

Ajax kan namen doorstrepen: dit vertellen Rijkaard en Cruijff over de Amsterdammers

17 april - 19:47

Dat het bij Ajax momenteel niet voor de wind gaat, is een understatement. De club hoopt de komende maanden de juiste mensen binnen te halen om de Amsterdammers terug naar de top te brengen, maar Jordi Cruijff en Frank Rijkaard lopen nog niet warm. VoetbalNieuws vertelt je wat de twee zeggen over een mogelijke rol bij Ajax.

Ajax kent een teleurstellend seizoen. De Amsterdammers strijden om Europees voetbal en de landstitel was al maanden uit zicht. Op bestuurlijk vlak gaat het ook niet voor de wind en de Amsterdammers zijn nog op zoek naar een trainer. Rijkaard en Cruijff gaan kort in gesprek met De Telegraaf over de huidige situatie.

Wat vertellen Rijkaard en Cruijff over Ajax?

Beide heren waren aanwezig bij een Cruijff court waar ook onder andere Koning Willem-Alexander aanwezig was. In gesprek met het medium valt ook het onderwerp Ajax, maar met name Cruijff lijkt daar geen trek in te hebben. "Het was vandaag heel mooi. Ik wil niet over Ajax praten", vertelt Cruijff die enkel open zou staan voor een rol als trainer in de toekomst.

Rijkaard wil wel meer kwijt over de situatie bij zijn oude club, maar de Amsterdammers hoeven hem niet te bellen voor een rol bij de club. "Precies zoals je het zegt, het gaat niet zo goed bij Ajax. Ik hoop dat ze het snel weer op de rit krijgen. Op dit moment is daarin geen rol voor mij weggelegd.” De voormalig trainer van onder meer FC Barcelona gaat niet in op de vraag wie hij geschikt zou vinden voor het trainerschap van Ajax. "Er zijn veel namen genoemd, maar veel mensen proberen dat op de achtergrond voor elkaar te krijgen. Dus ik kan wel van alles roepen, maar dat heeft geen zin."