Nieuws

Welke Nederlandse scheidsrechter fluit Bayern München - Arsenal?

Welke Nederlandse scheidsrechter fluit Bayern München - Arsenal?

17 april - 14:35

Naast Matthijs de Ligt zal er in de Allianz Arena nog een groep Nederlanders direct invloed hebben op de wedstrijd tussen Bayern München en Arsenal. De kwartfinale heeft namelijk een Nederlandse scheidsrechter toegewezen gekregen. Wie staat er aan het roer en waarom is Die Rekordmeister daar blij mee? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Een groot spektakel, zo kan de heenwedstrijd in London tussen Arsenal en Bayern München het beste omschreven worden. Bukayo Saka zette The Gunners na twaalf minuten al op een 1-0 voorsprong, maar Serge Gnabry en Harry Kane maakte die voorsprong nog voor de rust ongedaan. Leandro Trossard bracht het Emirates Stadium toch weer in exstase, maar verder dan 2-2 kwam het niet. In de laatste secondes ging Saka nog naar de grond, maar de Zweedse arbiter Glenn Nyberg weigerde een strafschop te geven. Der Rekordmeister wilde ook dat de bal op de stip ging, maar een handsbal van Gabriel Magalhães werd weggewoven.

Wie fluit Bayern München - Arsenal?

Aan controverse dus geen gebrek in de heenwedstrijd, maar in München zal een Nederlander de touwtjes in handen hebben. De UEFA heeft Danny Makkelie aangesteld als scheidsrechter bij de cruciale terugwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League. Rob Dieperink zal acteren als de VAR en dus heeft de gehele arbitrage de Nederlandse nationaliteit. Het zal de zesde wedstrijd zijn die Makkelie dit seizoen in de Champions League fluit, zijn laatste wedstrijd tijdens het miljoenenbal was de laatste zestien wedstrijd tussen FC Barcelona en Napoli.

Waarom is dat goed nieuws voor beide ploegen?

Voor Bayern München is de aanstelling van Makkelie goed nieuws. De scheidsrechter lijkt Der Rekordmeister namelijk geluk te brengen. Het is de vijfde keer dat Makkelie een wedstrijd van Bayern zal fluiten en de club verloor nog geen enkele keer. Alle vier de voorgaande duels wist Bayern zelfs te winnen. Ook bij Arsenal brengt Makkelie het geluk. De Nederlander floot The Gunners pas twee keer, maar ook die wedstrijden won Arsenal beide keren. De laatste keer was tijdens het seizoen 2018/2019. Makkelie was eindverantwoordelijk bij de halve finale tussen Valencia en Arsenal, The Gunners wonnen met 2-4 en haalden zo de finale.

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
woensdag 17 april 2024
Stadion
Allianz Arena
Aftrap
21:00
Scheidsrechter
Makkelie