Dit is waarom Udinese - AS Roma gestaakt is na 82 minuten voetballen

14 april - 20:55

Bij Udinese - AS Roma floot scheidsrechter Luca J. Pairetto na 82 minuten al voor de laatste keer. Udinese en AS Roma moesten beide naar binnen en de wedstrijd werd gestaakt. Waarom werd het duel in de Serie A stilgelegd? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

In plaats van negentig minuten speelden Udinese en AS Roma er op zondag dus maar 82. Bij een 1-1 stand floot de scheidsrechter voor het laatst. Aan de hand van Roberto Pereyra kwam de thuisploeg Udinese op voorsprong, maar Romelu Lukaku wist iets terug te doen. Na 64 minuten zette hij de Giallorossi op gelijke hoogte. Rick Karsdorp verving Dean Huijsen in de 53ste minuut. Huijsen ging zelf de fout in bij de 1-0 van Udinese.

Waarom werd Udinese - AS Roma gestaakt?

Kort voor de stadionklok in Udine de 82ste minuut aangaf ging het volledig mis bij Evan N'Dicka. De verdediger ging naar de grond en had last van pijn in zijn borst. Daarvoor was Paulo Dybala door een streaker gevraagd voor een selfie en beide ploegen waren net weer begonnen naar het oponthoud. N'Dicka moest naar de kant met een brancard, maar was bij bewustzijn. Ook is er niet gebruik gemaakt van een defibrillator. Volgens Italiaanse media heeft de verdediger tijdens de wedstrijd last gehad van een hartaanval.