Nieuws

Wie is Etienne Vaessen, de beoogde opvolger van Wellenreuther bij Feyenoord?

Wie is Etienne Vaessen, de beoogde opvolger van Wellenreuther bij Feyenoord?

13 april - 18:41 Laatste update: 14 april - 14:55

RKC-doelman Etienne Vaessen staat volgens De Telegraaf in de belangstelling van Feyenoord. De Rotterdammers zouden zich zelfs al bij zijn huidige club hebben gemeld om hem los te weken als mogelijke opvolger van Timon Wellenreuther. Wie is Vaessen precies en hoe verloopt zijn carrière tot dusver? VoetbalNieuws.nl schetst een portret.

Wie is Etienne Vaessen?

Etienne Vaessen werd op 26 juli 1995 geboren in Breda en staat bekend om zijn robuuste optredens in het doel van RKC. Met een lengte van 187 centimeter heeft hij zich ontpopt als een betrouwbare sluitpost in de Eredivisie. De carrière van Vaessen begon in de jeugdteams van SAB en BSV Boeimeer, waarna hij via WSC en Brabant United bij RKC Waalwijk terecht kwam. Zijn debuut voor de Waalwijkers maakte hij op 12 augustus 2016, toen hij in een wedstrijd tegen FC Emmen inviel voor de geblesseerde Tamati Williams. Sindsdien heeft hij meer dan 170 wedstrijden voor RKC gespeeld, een sterk bewijs van zijn consistentie en duurzaamheid als keeper.

Vaessen promoveert met RKC en raakt in botsing met Brobbey

Een hoogtepunt in Vaessens carrière was ongetwijfeld de promotie naar de Eredivisie in het seizoen 2018/2019, waarin RKC promoveerde na een spectaculaire seizoensontknoping tegen Go Ahead Eagles, gewonnen met 4-5. Een dieptepunt was daarentegen zijn botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey, op 6 december 2023. Vaessen lag minutenlang roerloos op het veld nadat hij hard op zijn hoofd werd geraakt, waardoor sommigen zelfs even vreesden voor zijn leven. Gelukkig kwam Vaessen er weer helemaal bovenop. Sindsdien keept hij met een helm.

Buiten het veld toonde Vaessen zijn moed en vastberadenheid in 2014 toen hij tijdens zijn werk bij de MediaMarkt een winkeldief achtervolgde en werd gestoken met een mes. Dat resulteerde in een ziekenhuisopname, maar ook in bewondering voor zijn dappere optreden.

Nu, met interesse van Feyenoord en andere clubs, staat Vaessen op een kruispunt in zijn carrière. Zijn ervaring in zowel de Eerste Divisie als de Eredivisie maakt hem een waardevolle aanwinst voor elke topclub, vooral als reservedoelman.