Nieuws

Dit heeft Onana te zeggen over het spelen onder Ten Hag bij Manchester United

Dit heeft Onana te zeggen over het spelen onder Ten Hag bij Manchester United

13 april - 14:36

In een uitgebreid interview met Sky Sports heeft André Onana zich uitgesproken over zijn lastige beginfase bij Manchester United. De doelman sprak zich verder uit over Erik ten Hag. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van de 28-jarige doelman met je door!

Onana, die afgelopen zomer van Inter naar Manchester United verhuisde, kende een roerige start in de Premier League. Hij werd geconfronteerd met kritiek, niet alleen gericht op zijn prestaties maar ook op die van Ten Hag. Ondanks deze kritische ontvangst, toont Onana veel begrip en steun voor zijn coach. "Het voetbal heeft geen geheugen. Je kunt vandaag en gisteren goed presteren, maar als het morgen minder is, blijft dat hangen," legt Onana uit. Deze woorden weerspiegelen zijn filosofie over de vluchtigheid van succes in de sport.

Onana benadrukt dat Ten Hag een capabele leider is, wiens capaciteiten buiten kijf staan. "Erik is een heel goede manager. Ik ben hier niet om hem te steunen, daar is hij zelf groot genoeg voor. Hij heeft geweldige dingen gedaan voor United," zegt Onana, die daarmee de onafhankelijkheid en kwaliteit van Ten Hag onderstreept.

De keeper wijst ook op de buitengewone uitdagingen waarmee het team te maken heeft gehad, waaronder een ongekend aantal blessures. "We hebben meer dan vijfendertig blessures gehad. Dat is geen excuus, maar een realiteit waarmee we te maken krijgen," vertelt Onana. Deze situatie heeft ongetwijfeld impact op de consistentie en resultaten van het team, een factor die volgens Onana in overweging genomen moet worden bij het beoordelen van Ten Hags prestaties. Onana's steun voor Ten Hag is duidelijk; hij ziet de moeilijkheden maar erkent de sterke punten van zijn coach. Zijn vertrouwen in een positieve ommekeer is sterk, ondersteund door zijn geloof in het collectieve vermogen van het team om zich aan te passen en te verbeteren onder Ten Hags leiding. "En ik weet honderd procent zeker dat dat gaat gebeuren," concludeert Onana met een optimistische toon over de toekomst van United onder Ten Hag.

In 42 wedstrijden onder de lat van United kreeg Onana 67 doelpunten tegen. Twaalf keer hield de oud-doelman van Ajax zijn doel schoon.