Transfernieuws

'Bayern München troeft onder meer Ajax af in strijd om Italiaans talent (16)'

'Bayern München troeft onder meer Ajax af in strijd om Italiaans talent (16)'

10 april - 18:26 Laatste update: 18:28

Ajax gaat achter het net vissen wat betreft het aantrekken van een zestienjarig Italiaans talent, aldus Fabrizio Romano. Volgens de Italiaanse transferexpert hadden onder andere de Amsterdammers hun pijlen gericht op Guido Della Rovera, die naar alle waarschijnlijkheid voor Bayern München gaat kiezen.

Delle Rovere speelt in de jeugd van Cremonese en was een kandidaat om zijn carrière voort te zetten op De Toekomst. Volgens Romano is de middenvelder, die wordt beschouwd als een groot talent, op weg naar München in plaats van Amsterdam. Ook Juventus zat naar verluidt achter de speler aan.

Della Rovere is dus een jeugdproduct van Serie A-degradant Cremonese, dat dit seizoen in de Serie B uitkomt. De Italiaan met de jonge leeftijd maakte zijn debuut in de hoofdmacht nog niet, maar was daar acht keer toch aardig dichtbij. In totaal zat hij op de bank tijdens de wedstrijden met Cosenza, Lecco, Reggiana, Ascoli, Palermo, Sampdoria, Como en Südtirol. De laatste keer dat Della Rovere bij de selectie zat dateert van 16 maart 2024.

Ajax is de laatste tijd sowieso aardig bedrijvig in de scouting op zoek naar talent voor in de jeugdopleiding. Onlangs werden de Amsterdammers nog in verband gebracht met de Belgische Martin Henrion, de zestienjarige doelman die onder contract staat bij Standard Luik.