Nieuws

Andries Jonker gooit opstelling tegen Noorwegen om: Leuchter naast Beerensteyn

Andries Jonker gooit opstelling tegen Noorwegen om: Leuchter naast Beerensteyn

9 april - 19:45

De opstelling voor de ontmoeting tussen de Oranje Leeuwinnen en de Noorse vrouwen is bekend. Het was een flinke puzzel voor Andries Jonker wegens de vele blessures. VoetbalNieuws.nl neemt de opstelling met je door.

Dinsdagavond gaan de Oranje Leeuwinnen op jacht naar revanche in de EK-kwalificatie. Afgelopen vrijdag was Italië met 2-0 te sterk voor de Nederlandse vrouwen. Noorwegen begon wel sterk aan de kwalificatie en won met maar liefst 4-0 van Finland.

Keepster Lize Kop is door Andries Jonker aangewezen als vervangster van Daphne van Domselaar. De keepster zag er niet goed uit bij de 2-0 tegen Italië, maar houdt het vertrouwen van de trainer vast. Tegen Italië maakte Chasity Grant haar debuut als rechtsachter. Jonker kiest er tegen Noorwegen echter voor om Kerstin Casparij op deze positie te zetten. Het centrale trio wordt gevormd door Caitlin Dijkstra, Sherida Spitse en Dominique Janssen. Esmee Brugts is net als in de voorgaande interlands de linkervleugelverdediger.

De grootste vraagtekens voor Jonker lagen op het middenveld en in de voorhoede. De trainer mist onder andere Lieke Martens en Jackie Groenen. Het middenveld wordt daarom gevormd door Victoria Pelova, Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk. Van de Donk speelt normaal gesproken voorin, maar Jonker kiest ervoor haar dinsdag op het middenveld te posteren omdat Romée Leuchter voorin naast Lineth Beerensteyn zal spelen.

Opstelling Nederland: Kop; Casparij, Dijkstra, Spitse, Janssen, Brugts; Pevlova, Egurrola, Van de Donk; Beerensteyn, Leuchter.

Nederland - Noorwegen begint dinsdagavond om 20.45 uur in het Rat Verlegh Stadion in Breda. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te zien op NPO 3 en te volgen bij VoetbalNieuws.nl via Langs de Lijn.