Nieuws

FC Emmen grijpt in: hoofdtrainer Grim ontslagen in jacht op play-offs

FC Emmen grijpt in: hoofdtrainer Grim ontslagen in jacht op play-offs

9 april - 16:10

FC Emmen heeft hoofdtrainer Fred Grim en diens assistent Erwin van Breugel op non-actief gesteld. Dat maakte de Drentse eerstedivisionist zojuist bekend via haar officiële kanalen. Het besluit volgt een dag na de teleurstellende 3-2 nederlaag bij Jong AZ, waardoor de ploeg momenteel niet op een virtuele play-offplaats staat.

Het bestuur heeft het nieuws bevestigd aan de spelersgroep en plant binnenkort een bijeenkomst om de verdere invulling van het seizoen te bespreken. Grim, 58, begon vorige zomer bij FC Emmen en vervulde kort daarna ook de rol van technisch directeur, volgend op het vertrek van Mike Willems.

Emmen, dat vorig jaar uit de Eredivisie degradeerde, staat momenteel twaalfde in de Keuken Kampioen Divisie met nog vijf wedstrijden te gaan. "Er was onvoldoende draagvlak en vertrouwen binnen de club in het behalen van de doelstelling, namelijk plaatsing voor de play-offs", laat algemeen directeur Rinse Bleeker weten. "De komende wedstrijden zijn ontzettend belangrijk om die doelstelling te behalen en dat willen we met deze ingreep gaan bereiken."

Assistent-coach Marc Hegeman neemt voorlopig de honneurs waar bij Emmen, dat vrijdag op de eigen Oude Meerdijk aantreedt tegen MVV, een directe concurrent in de strijd om een ticket voor de nacompetitie.