Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Oranje Leeuwinnen: veel sterkhouders afwezig tegen Noren

Vermoedelijke opstelling Oranje Leeuwinnen: veel sterkhouders afwezig tegen Noren

9 april - 12:47

De Oranje Leeuwinnen gaan na een valste start in de EK-kwalificatie op jacht naar herstel. Na de 2-0 nederlaag tegen Italië treedt de formatie van bondscoach Andries Jonker dinsdagavond aan tegen Noorwegen. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling met je door.

Er heerste vrijdagavond enorm veel chagrijn na afloop van het kwalificatieduel van Oranje tegen de Italianen. Ondanks het ontbreken van topspeelsters Daphne van Domselaar, Jackie Groenen, Lieke Martens, Jill Roord en Vivianne Miedema gaven de Leeuwinnen totaal niet thuis in Cosenza. Het eerste duel van de kwalificatiecampagne voor het EK van volgend jaar in Zwitserland werd roemloos in de prullenbak gegooid.

Keepster Lize Kop was daarin de vervanger van Van Domselaar en lijkt, ondanks haar fout bij de 2-0, ook tegen Noorwegen in de basis te gaan staan. Chasity Grant, die in 2022 al eens goed was voor één interland, maakte vrijdagavond haar debuut op rechtsback en is ook dinsdag daarvoor de meest logische optie. Het centrale duo wordt gevormd door Caitlin Dijkstra en Dominique Janssen. Esmee Brugts is de vaste linkervleugelverdediger.

Voorin en op het middenveld heersen de grootste vraagtekens voor Jonker, die aanvankelijk dacht dat Martens en Groenen tegen Noorwegen wellicht weer inzetbaar zouden kunnen zijn. Hij werd echter ingehaald door de realiteit, want dat is toch niet het geval. Daardoor lijkt ook het middenveld en de aanval intact te blijven, al zijn Victoria Pelova en Daniëlle van de Donk niet helemaal okselfris uit het duel met de Italianen gekomen. Wanneer zij toch niet blijken te kunnen spelen, kan Jonker nog kiezen uit namen als Renate Janssen, Katja Snoeijs, Jill Baijings en Nina Nijstad.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Kop; Grant, Dijkstra, Janssen, Brugts; Spitse, Egurrola, Kaptein; Pelova, Beerensteyn, Van de Donk.

Nederland - Noorwegen begint dinsdagavond om 20.45 uur in het Rat Verlegh Stadion in Breda. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl via Langs de Lijn. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.