Nieuws

Hierom mist Donyell Malen het Champions League-duel van Dortmund tegen Atlético

Hierom mist Donyell Malen het Champions League-duel van Dortmund tegen Atlético

10 april - 09:30 Laatste update: 09:30

Donyell Malen maakt geen deel uit van de selectie van Borussia Dortmund voor het Champions League-duel met Atlético Madrid. De aanvaller, die een dijbeenblessure opliep, is nog niet hersteld en zal de heenwedstrijd sowieso missen.

In de huidige Europese campagne heeft Malen een cruciale rol gespeeld voor Dortmund, met dertien doelpunten in alle competities. Zijn afwezigheid werd ook gevoeld in de recente Bundesliga-wedstrijden tegen Bayern München en VfB Stuttgart, die Dortmund respectievelijk won en verloor. De blessure, opgelopen tijdens een oefeninterland met Oranje tegen Duitsland, houdt hem aan de zijlijn, bevestigde trainer Edin Terzic.

Tegelijkertijd zal ook Memphis Depay niet verschijnen voor Atlético Madrid, terwijl Ian Maatsen wel opgenomen is in de selectie van Dortmund. De heenwedstrijd van de kwartfinale wordt woensdagavond gespeeld, met de return op dinsdag 16 april.

Naast Malen zijn andere Nederlandse internationals zoals Nathan Aké (Manchester City) en Jurriën Timber (Arsenal) door blessures afwezig in hun Champions League-wedstrijden, wat de Nederlandse inbreng in de kwartfinales beperkt. Echter, er is enige hoop op een spoedig herstel van Frenkie de Jong, die mogelijk terugkeert voor Barcelona’s duel met Paris Saint-Germain.