Nieuws

Waar is het EK-kwalificatieduel van de Oranje Leeuwinnen tegen Noorwegen te zien?

Waar is het EK-kwalificatieduel van de Oranje Leeuwinnen tegen Noorwegen te zien?

9 april - 08:21 Laatste update: 08:22

De Oranje Leeuwinnen zijn begonnen aan de eerste interlandperiode waarin de kwalificatie voor het EK van 2025 centraal staat. Italië versloeg Nederland gemakkelijk, maar tegen Noorwegen zal de ploeg van Andries Jonker zich van een andere kant willen laten zien. Waar en hoe laat wordt deze wedstrijd eigenlijk uitgezonden? VoetbalNieuws.nl dient als je agenda.

Live Oranje Leeuwinnen - Noorwegen kijken

Op bezoek in Italië gingen de Oranje Leeuwinnen hard onderuit. Le Azzurre deelde Nederland een valse start uit aan de kwalificatiereeks en de kritiek op de ploeg van Jonker was achteraf niet mals. Met Lieke Martens, Jackie Groenen, Jill Roord, Vivianne Miedema en keepster Daphne van Domselaar als afwezigen moest de bondscoach het doen met een zwakkere selectie, maar de vroege achterstand na vier minuten kwam Oranje niet meer te boven.

De volgende tegenstander is Noorwegen. Die begonnen de EK kwalificatiereeks wel op de juiste manier. In eigen huis werd Finland met 4-0 verslagen en daarmee zijn de Noren na één speelronde ook de trotse koploper van de poule. In 2022 stonden beide ploegen voor het laatst tegenover elkaar. In een vriendschappelijk interland versloeg Noorwegen de Oranje Leeuwinnen met 0-2. 

Op welke zender is Oranje Leeuwinnen - Noorwegen te zien?

In het Rat Verlegh Stadion in Breda zal er om 20.45 uur afgetrapt worden. Het duel is vanaf het eerste fluitsignaal te volgen op NPO 3VoetbalNieuws.nl zal tevens verslag doen. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.

logo

Nederland

  • 1
  • 0
logo

Noorwegen

FT
  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

Einde wedstrijd

Aftrap 20:45

WEDSTRIJD INFO


Datum
dinsdag 9 april 2024
Stadion
Rat Verlegh Stadion
Aftrap
20:45
Scheidsrechter
Foster