Nieuws

Wie is Ryan Flamingo, de FC Utrecht-huurling die op de radar van PSV staat?

Wie is Ryan Flamingo, de FC Utrecht-huurling die op de radar van PSV staat?

8 april - 11:15

PSV heeft de interesse in Ryan Flamingo naar verluidt een nieuw leven in geblazen. De veelzijdige verdediger maakt als huurling indruk van FC Utrecht en heeft zich opnieuw op de radar in Eindhoven gespeeld. VoetbalNieuws stelt Flamingo aan je voor!

Ryan Flamingo, geboren op 31 december 2002 in Blaricum, Nederland, is een jonge en veelzijdige voetballer die momenteel furore maakt als defensieve middenvelder of centrale verdediger bij FC Utrecht, op huurbasis van Sassuolo. Zijn jeugdcarrière begon bij BFC Bussum voordat hij in 2014 de overstap maakte naar Almere City.

In 2021 werd zijn talent erkend door Sassuolo, die hem eerst huurde en vervolgens definitief overnam. Zijn indrukwekkende spel in de jeugdcompetities, waar hij veertien doelpunten maakte, en zijn latere succes bij zowel Vitesse als FC Utrecht hebben hem op de radar van grotere clubs geplaatst. Flamingo's professionele reis in Nederland begon bij Vitesse, waar hij in de Eredivisie debuteerde tegen Feyenoord. Hij liet meteen zijn waarde zien door als verdediger ook aanvallend bij te dragen, getuige zijn doelpunten en assists tijdens zijn tijd bij Vitesse en later FC Utrecht. Bij Utrecht heeft hij zich verder ontwikkeld en opmerkelijk bijgedragen, met onder andere een doelpunt en een assist in een spectaculaire overwinning op Ajax.

Contractsituatie Flamingo

Tijdens de huurovereenkomst met Sassuolo wist FC Utrecht een optie-tot-koop op te nemen. Dit was een seizoen voor Vitesse ook al het geval. Maar ondanks dat de Arnhemmers besloten deze optie te lichten, kwam het uiteindelijk niet tot een definitieve overname. Sassuolo had namelijk zelf de keuze om de koopoptie af te kopen en deed dit uiteindelijk ook. Het is nog onduidelijk of de Italianen ook dit keer deze optie hebben. Bij Sassuolo staat Flamingo nog tot medio 2025 onder contract, maar kan komende zomer dus door FC Utrecht worden overgenomen. Momenteel heeft de veelzijdige verdediger een marktwaarde van drie miljoen euro. Het 

Interesse van PSV in Flamingo

Komende zomer lijkt PSV aan de haal te willen gaan met Flamingo, zo bracht het Eindhovens Dagblad meerdere malen naar buiten. Naar verluidt zou Flamingo zelf ook oren hebben naar een zomers vertrek naar PSV, dat twee jaar geleden ook al interesse toonde in de jeugdinternational.

Interlandcarrière Flamingo

Op 12 oktober maakte Flamingo zijn debuut voor Nederland Onder-21 en speelde sindsdien al meerdere jeugdinterlands voor Oranje.