Reactie

Dit is waarom Slot Santiago Gimenez nog altijd verkiest boven recordaankoop Ueda

Dit is waarom Slot Santiago Gimenez nog altijd verkiest boven recordaankoop Ueda

7 april - 14:57

Feyenoord-spits Santiago Gimenez blijft ondanks zijn recente vormdip de eerste keuze voor trainer Arne Slot. Dat betekent dat Ayase Ueda, de duurste aankoop in de geschiedenis van de club, op de bank begint tegen Ajax. Gimenez, die in de eerste seizoenshelft nog regelmatig het net vond, heeft sinds de jaarwisseling slechts drie keer gescoord in de Eredivisie.

Desondanks krijgt de 22-jarige Mexicaan opnieuw het vertrouwen van zijn coach. Voorafgaand aan de Klassieker in De Kuip lichtte Slot zijn beslissing toe voor de camera's van ESPN. "Je denkt altijd na over de opstelling en er komen verschillende scenario's ter sprake", vertelt Slot, wanneer hij een andere speler aanhaalt. "Als je kijkt naar Marcos López: die speelde vorige week niet heel goed in Volendam, maar ik geef het je te doen als je anderhalf jaar bijna nooit speelt, om dan je beste wedstrijd te spelen. Indirect kun je dat ook een beetje van Ueda zeggen."

Slot benadrukt daarom het belang van kansen grijpen, zoals Thomas Beelen dat wel deed. "Hij greep zijn kans wél bij afwezigheid van Gernot Trauner. Vandaar dat hij nu wel al een aantal weken speelt. Ueda heeft niet veel gespeeld. En eerlijkheidshalve, op de momenten waarop we hem wel opstelden, heeft hij het ook niet afgedwongen."

Feyenoord betaalde afgelopen zomer negen miljoen euro aan Cercle Brugge voor Ueda, een bedrag dat door bonussen nog met 1,25 miljoen kan oplopen.