Breaking news

Opstelling PSV bekend: herstelde Schouten keert terug in basis voor clash met AZ

Opstelling PSV bekend: herstelde Schouten keert terug in basis voor clash met AZ

6 april - 17:24 Laatste update: 17:36

De opstelling waarin PSV gaat starten voor de clash met AZ is bekend. Zo is duidelijk dat Peter Bosz weer met Jerdy Schouten in het hart van de verdediging gaat starten en er plek is voor Mauro Junior op het middenveld.

In aanloop naar de clash gold Schouten nog als vraagteken bij PSV. De middenvelder moest de midweekse wedstrijd tegen Excelsior (0-2) vanwege een blessure nog aan zich voorbij laten gaan, maar is op tijd fit verklaard om te kunnen starten tegen AZ. Schouten start in het hart van de verdediging, waardoor André Ramalho naar de bank is verplaatst. Bij PSV vormen Olivier Boscagli, Jordan Teze en Serginio Dest het restant van de verdediging.

Op het middenveld heeft Bosz een basisplaats aan Mauro gegund. De veelzijdige Braziliaan was tegen Excelsior nog trefzeker en maakte in Rotterdam een dusdanig sterke indruk op zijn oefenmeester. Daarnaast is er plek voor Joey Veerman en Guus Til op het Eindhovense middenveld. Dit betekent direct dat Malik Tillman een linie naar voren is geschoven, om de afwezigheid van Hirving Lozano op te vullen. Samen met Johan Bakayoko en Luuk de Jong vormt hij de aanval.

Volledige opstelling PSV: Benitez; Teze, Schouten, Boscagli, Dest; Veerman, Mauro, Til; Bakayoko, de Jong en Tillman.