Nieuws

Gevoelige overstap: deze spelers droegen zowel de shirts van AS Roma en Lazio

Gevoelige overstap: deze spelers droegen zowel de shirts van AS Roma en Lazio

6 april - 14:00

In het hart van de eeuwige stad Rome ligt een voetbalrivaliteit die dieper gaat dan de sport zelf: de strijd tussen AS Roma en Lazio. Toch hebben enkele spelers de zeldzame en moedige stap gezet om voor beide teams te spelen. VoetbalNieuws neemt de spelers met je door!

De overstap van spelers tussen rivaliserende clubs kan vaak tot controverses leiden, zeker in een stad waar voetbal meer is dan een spel, zoals Rome. AS Roma en Lazio zijn niet alleen twee van de meest gepassioneerde clubs in Italië, maar ook de thuisbasis van enkele van de meest opmerkelijke carrièreswitches in het voetbal. Spelers als Aleksandar Kolarov, Siniša Mihajlović, Pedro, Luca Pellegrini, en Alessio Romagnoli hebben hun stempel gedrukt, zowel op het veld als in de harten van de fans.

Aleksandar Kolarov

De verdediger begon zijn Serie A-carrière bij Lazio, waar hij van 2007 tot 2010 speelde. Bekend om zijn krachtige schoten en precisie bij vrije trappen, werd Kolarov een fanfavoriet. In 2017 maakte hij de overstap naar AS Roma, een beweging die veel stof deed opwaaien vanwege de intense stadsrivaliteit. Ondanks de controverse, toonde Kolarov zijn professionaliteit en leiderschap bij Roma, waar hij tot 2020 bleef voordat hij naar Inter Milan verhuisde.

Siniša Mihajlović

De oud-voetballer en trainer overleed in december 2022 aan de gevolgen van kanker. Mihajlović begon zijn carrière in Italië en speelde zowel bij Roma als Lazio,  hoewel zijn meest memorabele momenten plaatsvonden in het blauw-witte shirt van Lazio. Bij Lazio werd hij een icoon, beroemd om zijn dodelijke nauwkeurigheid bij vrije trappen en zijn onwrikbare verdediging. Mihajlović's tijd bij Roma was korter en minder impactvol, maar zijn bijdrage aan het Italiaanse voetbal blijft onbetwist.

Pedro

De Spanjaard maakte in 2020 de overstap van Chelsea naar AS Roma en voegde een schat aan ervaring en talent toe aan de voorhoede van de club. Zijn tijd bij Roma was echter van korte duur. In 2021 maakte hij de rechtstreekse overstap naar Lazio, eentje die al 36 jaar niet plaats had gevonden. Ondanks de rivaliteit tussen de clubs, heeft Pedro bij Lazio zijn reputatie als effectieve aanvaller voortgezet.

Luca Pellegrini

De 25-jarige stond lang bekend als een jong talent. De carrière van Pellegrini nam al snel een interessante wendingm door voor zowel AS Roma als Juventus te spelen, voordat hij bij Lazio tekende. Pellegrini, oorspronkelijk uit de jeugdacademie van Roma, staat bekend om zijn snelheid, techniek en veelzijdigheid als linksback. Zijn vermogen om zowel te verdedigen als aan te vallen maakt hem een waardevolle aanwinst voor elk team.

Alessio Romagnoli

Opgeleid bij Roma en later aanvoerder van AC Milan, is de centrale verdediger een synoniem voor betrouwbaarheid en leiderschap. In 2022 maakte Romagnoli de overstap naar Lazio, terugkerend naar de stad waar zijn professionele carrière begon. Zijn ervaring en kalme aanwezigheid op het veld versterken de verdediging van Lazio en voegden een nieuwe laag toe aan de dynamiek van het team.

Spelers die voor zowel AS Roma als Lazio speelden

Francesco Colonnese
Luigi Di Biagio
Fabrizio Di Mauro
Diego Fuser
Camilla Labate
Roberto Muzzi
Angelo Peruzzi
Moustapha Seck
Sebastiano Siviglia