Transfernieuws

Dit bedrag houdt PSV over aan het transfervrije vertrek van verdediger Sambo

Dit bedrag houdt PSV over aan het transfervrije vertrek van verdediger Sambo

5 april - 14:12

Ondanks een transfervrij vertrek van Shurandy Sambo lijkt PSV nog een vergoeding voor de verdediger te ontvangen. Recent werd bekend dat Sambo komende zomer Eindhoven gaat verruilen voor een avontuur bij Burnley. Hoe het precies kan dat PSV alsnog een vergoeding voor Sambo kan ontvangen, neemt VoetbalNieuws met je door!

PSV ziet Shurandy Sambo deze zomer transfervrij naar Burnley FC vertrekken, maar niet zonder financieel voordeel. De club kan een opleidingsvergoeding van 360.000 euro tegemoetzien voor de rechtsachter, zo weet het Eindhovens Dagblad te melden. Deze regeling compenseert PSV voor de jarenlange investering in de ontwikkeling van Sambo.

Ondanks het aflopen van zijn contract, waardoor een directe transfervergoeding niet mogelijk is, biedt de opleidingsvergoeding PSV een financiële compensatie. De regels omtrent opleidingsvergoedingen zijn in het voordeel van de Eindhovense club, vooral omdat Sambo's contract niet voor de deadline van 1 april is opgezegd. Hiermee behoudt PSV recht op deze vergoeding.

Sambo, die zijn hele jeugdopleiding bij PSV doorliep en in 2021 debuteerde in het eerste team, heeft ondanks beperkte speeltijd en interesse van andere clubs, waaronder Ajax en FC Twente, nooit een vaste plaats in het eerste elftal veroverd. Zijn overstap naar Burnley geeft hem een nieuwe start, terwijl PSV profiteert van de financiële middelen die vrijkomen door de regelingen omtrent opleidingsvergoedingen.