Reactie

Zo gaat Oranje volgens Koeman proberen het leven van Kroos zuur te maken

Zo gaat Oranje volgens Koeman proberen het leven van Kroos zuur te maken

26 maart - 20:22 Laatste update: 20:35

Ronald Koeman heeft aangegeven waarom hij Tijjani Reijnders als rechter aanvallende middenvelder gaat spelen. De bondscoach wil dat de middenvelder van AC Milan het leven van Toni Kroos zuur gaat maken.

Niet Cody Gakpo of Xavi Simons staat dinsdagavond aan de aftrap tegen Duitsland, maar Reijnders krijgt de voorkeur in een aanvallende rol. Dat heeft volgens Koeman alles te maken met de aanwezigheid van Kroos, die veel indruk maakte met zijn optreden tegen Frankrijk van afgelopen zaterdag. 

"Hij is een geweldige speler", begint Koeman over Kroos bij de NOS. De bondscoach hoopt de middenvelder van Real Madrid met een tactische list onschadelijk te maken. "Reijnders speelt op hem. Hij moet niet alleen kort zitten, maar ook op de juiste momenten er over gaan. Hij (Reijnders, red.) kan dat. Hij kan druk zetten en heeft het vermogen om er op de juiste momenten overheen te gaan."

Veerman en Schouten

Reijnders heeft zijn plek op het middenveld behouden, maar dat geldt niet voor Mats Wieffer en Georginio Wijnaldum. Vanavond krijgen Jerdy Schouten en Joey Veerman de voorkeur. "Ik wil zo’n compleet mogelijk beeld hebben van alle spelers. Dat lijkt mij goed, ze spelen bij dezelfde club en op dezelfde positie, dus daar ben ik benieuwd naar."

Het slordige balbezit was afgelopen vrijdag een thema tegen Schotland. "Dat is één van de kwaliteiten die beide spelers hebben", vervolgt Koeman, die hoopt dat het PSV-duo meer zuiverheid heeft. "Je zal zuinig moeten zijn en lezen hoe Duitsland druk zet. Dat hebben we besproken", besluit hij.