Breaking news

Advocaat Memphis: 'Geruchten over betaalde borgsom voor Dani Alves zijn niet waar'

Advocaat Memphis: 'Geruchten over betaalde borgsom voor Dani Alves zijn niet waar'

26 maart - 16:47 Laatste update: 16:56

De geruchten over dat Memphis Depay de borgsom voor Dani Alves betaalde kloppen volgens de advocaat van de Oranje-international niet. In gesprek met Telecinco werden de geruchten ontkracht. Recent gingen er in Mexico en Spanje geluiden dat Depay aan de borgsom van één miljoen om zijn oud-ploeggenoot op vrije voet te krijgen had meebetaald. 

Zo wist de Spaanse kwaliteitskrant La Vanguardia te melden dat een groep vrienden gezamenlijk de borgsom hadden neergeteld, maar noemde hierbij geen. In Mexico deed men dit wel en wist TUDN het te melden dat Memphis tot de desbetreffende groep behoorde. Afgelopen maandag mocht Alves op borgtocht zijn cel verlaten. De oud-voetballer werd onlangs nog voor 4,5 jaar achter tralies veroordeeld in een Spaanse verkrachtingszaak. Alves ging in hoger beroep en kreeg zo de kans om op voor een bedrag van één miljoen op borgtocht vrij te komen.

Zelf had Alves geen cent meer te makken, maar kwam tot op vrije voet. Een groep bekende van de Brazilianen zouden gezamenlijk het bedrag hebben neergeteld. Waaronder dus vermoedelijk ook Depay. Nu lijkt dat toch niet het geval te zijn, zo weet Telecinco uit navraag te melden. Sébastien Ledure, die als advocaat onderdeel uitmaakt het makelaarsbedrijf TEAM DEPAY, heeft zich tegenover het medium uitgesproken. "Het is vals nieuws, er is niks van waar", valt er te lezen. Ledure vraagt om de foutieve informatie over het betalen van de borgsom 'op officieel niveau' te corrigeren.

Memphis en Alves speelde tijdens het seizoen 2021/22 samen bij FC Barcelona en hebben daar een vriendschap aan over gehouden.