Nieuws

Koeman geeft uitleg: hierom staat Frimpong in de basis bij Oranje tegen Schotland

Koeman geeft uitleg: hierom staat Frimpong in de basis bij Oranje tegen Schotland

22 maart - 20:28

Tegen Schotland had Jeremie Frimpong dan eindelijk zijn langverwachte basisdebuut in Oranje te pakken. De vleugeverdediger kreeg daarmee de voorkeur boven Denzel Dumfries. Voorafgaande van de oefeninterland van Oranje gaf bondscoach Ronald Koeman tekst en uitleg over zijn keuze. VoetbalNieuws neemt de uitspraken met je door!

Over de positie van Frimpong was Koeman duidelijk: "hij speelt niet als rechtsachter, maar als rechtsbuiten", verklaarde de bondscoach tegenover de NOS. Door deze tactische keuze speelt Xavi Simons meer aan de binnenkant met Georginio Wijndalum, zo gaf Koeman aan. De bondscoach keek uit naar het spel van de 1-voudig international. "Frimpong tegen Andy Robertson, dat kan een mooi duel worden."

Met zowel elf assists als doelpunten in 33 wedstrijden is Frimpong dit seizoen een van de grote sterren in het Bayer Leverkusen van Xabi Alonso. Zijn doorbraak in Oranje bleef lang uit, maar vorig jaar mocht hij dan eindelijk zijn debuut maken voor Nederland. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk (1-2) mocht hij 28 minuten voor tijd invallen.