Nieuws

Koeman geeft doelman tegen Schotland prijs: Beiden geweldig in opbouwen

Koeman geeft doelman tegen Schotland prijs: "Beiden geweldig in opbouwen"

21 maart - 14:35

Bondscoach Ronald Koeman heeft prijsgegeven dat Mark Flekken op doel staat tegen Schotland. Het Nederlands elftal treft de Schotten vrijdagavond voor het eerste vriendschappelijke duel richting het EK. 

Nederland speelt vrijdag tegen Schotland en dinsdag tegen Duitsland om zich voor te bereiden op het EK, dat in juni plaatsvindt in Duitsland. Koeman schuift donderdagmiddag aan op de persconferentie richting het eerste vriendschappelijke duel en geeft, zoals wel vaker, alvast prijs welke doelman op doel staat in welk duel. "Mark Flekken keept tegen Schotland, Bart Verbruggen tegen Duitsland", aldus Koeman. 

De twee doelmannen liggen dicht tegen elkaar aan wat niveau betreft, stelt Koeman. "Je ziet clubs die tot het uiterste willen opbouwen, daar ben ik geen voorstander van. Maar Mark en Bart zijn geweldige opbouwers in hun eerste fase van aanvallen", meent de bondscoach. Flekken maakte in de zomer van 2023 de overstap naar Brentford en is daar de eerste keus op doel. De dertigjarige sluitpost hield vier keer de nul in 28 wedstrijden bij de nummer vijftien van de Premier League.