Nieuws

Zo kijkt Hato naar zijn kansen om met Oranje naar het EK in Duitsland te gaan

Zo kijkt Hato naar zijn kansen om met Oranje naar het EK in Duitsland te gaan

19 maart - 11:19

Jorrel Hato heeft zich uitgelaten over zijn kans om komende zomer met het Nederlands Elftal mee te gaan naar het EK in Duitsland. De tiener speelde na zijn debuut niet meer voor Oranje, maar houdt hoop. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Hato met je door!

De inmiddels achttienjarige Hato maakte op 21 november van vorig jaar zijn debuut voor Nederland, maar speelt sindsdien weer bij Jong Oranje. "Je weet het nooit, er kan nog van alles gebeuren", aldus Hato tegenover ESPN. Het debuut in Oranje kwam voor Hato als een verrassing, toen hij als vervanger van de geblesseerde Nathan Aké werd opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman. "Ik zat eerst in de voorselectie van Jong Oranje, toen ik werd opgenomen in de selectie van het grote Oranje", blikt Hato terug.

Zelf houdt Hato de hoop op een terugkeer bij Oranje in leven en lonkt er komende zomer misschien wel een EK. "Je weet het nooit. Ik heb het nog in mijn achterhoofd. Ik moet gewoon mijn best doen bij Ajax en dan zien we het wel", aldus de tiener.

Komende donderdag wacht er voor de jeugdinternational met Jong Oranje een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen.