Nieuws

In dit cellencomplex in Dubai verblijft de veroordeelde Quincy Promes momenteel

In dit cellencomplex in Dubai verblijft de veroordeelde Quincy Promes momenteel

16 maart - 10:46 Laatste update: 10:46

Quincy Promes wordt momenteel vastgehouden bij het hoofdbureau van de politie van Dubai, nabij het vliegveld. Dat wordt bevestigd door een werknemer van het enorme ommuurde cellencomplex, meldt De Telegraaf.

Waar is Quincy Promes?

Een receptionist van het cellencomplex bevestigt dat Promes daar verblijft, zij het zonder verdere details te verstrekken. De 50-voudig Oranje-international lijkt in de beruchte Al-Aweer-gevangenis te zitten, wat aanvankelijk werd vermoed.

De gevangenisomstandigheden in Dubai zijn berucht, met rapporten van slechte behandeling en overvolle cellen. Omdat Promes geen zware misdaden in Dubai heeft begaan, zal hij waarschijnlijk beter behandeld worden, maar met beperktere bewegingsvrijheid.

Promes werd op verzoek van Nederland aangehouden en wacht momenteel op uitlevering. Hij lijkt niet de eerste Nederlander te zijn die in dit complex wordt vastgehouden, hoewel er geen hard bewijs is van eerdere gevallen. Ook Ridouan Taghi, onlangs veroordeeld tot levenslang, zou hier een tijdje hebben doorgebracht.

Waarom is Quincy Promes aangehouden in Dubai?

Promes kreeg mogelijk huisarrest, maar veroorzaakte ophef door kort daarna in een nachtclub te verschijnen en een rapnummer uit te brengen waarin hij zijn aanhouding belachelijk maakte. Een besluit over zijn uitlevering kan lang duren, aangezien zijn advocaten al hebben aangegeven zich voor te bereiden op juridische procedures. Promes moet in Nederland een gevangenisstraf van 6 en 1,5 jaar uitzitteen vanwege betrokkenheid bij cocaïnehandel en een steekincident.