Nieuws

Bizar verhaal in Italië: hierom wil Salernitana miljoenen zien van de eigen spits

Bizar verhaal in Italië: hierom wil Salernitana miljoenen zien van de eigen spits

14 maart - 19:39

Een bizar verhaal uit Italië: Salernitana zou maar liefst twintig miljoen euro eisen van eigen speler Boulaye Dia. Dat is het volledige bedrag wat de Serie A-club in totaal kwijt is aan de Senegalees. Deze keuze is gemaakt nadat Dia recent weigerde om in te vallen.

In het uitduel van Salernitana bij Udinese wilde trainer Fabio Liverani de spits tegen het einde van de wedstrijd in het veld brengen. Dia had daar zelf geen trek in en weigerde het veld in te komen. Na het incident werd de Senegalees uit de selectie gezet en houdt de club voor de rest van het seizoen vijftig procent van zijn salaris in. Volgens La Gazzetta dello Sport is dat nog niet alles. Het medium meldt namelijk dat de nummer laatst van de Serie A ook een schadevergoeding van twintig miljoen euro wil zien.

Twintig miljoen euro is het bedrag wat de Italiaanse club vorige zomer betaalde aan Villarreal om de spits over te nemen, plus het salaris dat aan de Senegalees is beloofd. De club zelf zegt dat Dia door het weigeren van de invalbeurt laat blijken dat hij 'de specifieke wens heeft om sportieve prestaties te mijden'.