Nieuws

Dit is waarom de uitlevering van Promes nog weken of maanden kan duren

Dit is waarom de uitlevering van Promes nog weken of maanden kan duren

14 maart - 14:50

Quincy Promes werd medio maart gearresteerd in Dubai en wacht zijn mogelijke uitlevering naar Nederland af. Het kan echter nog lang duren voordat de voetballer weer in ons land te vinden is. VoetbalNieus.nl legt uit waarom. 

Waarom kan de uitlevering van Promes nog lang duren?

De Telegraaf spreekt met misdaadverslaggever John van den Heuvel, die denkt dat Promes er goed aan doet om toe te geven aan de uitlevering. "Het hangt af van één belangrijk punt en dat is hoe Promes er zelf instaat. Als hij zich niet verzet tegen uitlevering, dan kan het heel snel gaan. Als hij wel verzet gaat aantekenen, dan zal er een procedure moeten volgen in Dubai."

Promes kan de uitlevering uitstellen door verzet aan te tekenen. "Dan zal een rechter zich over het verzoek van Nederland buigen, waardoor het Openbaar Ministerie meer informatie moet geven over de zaak. Dat kan nog wel weken of maanden duren."

Terwijl Promes zijn uitlevering afwacht, moet hij wel achter de tralies zitten in Dubai, in een zogeheten huis van bewaring. De omstandigheden zijn daar niet ideaal, weet ook Van den Heuvel. "Promes zal in afwachting van zijn hoger beroep wel gewoon achter de tralies moeten verblijven. In Dubai zit hij nu ook gewoon in een huis van bewaring. Ik denk dat hij misschien wel zoiets zal hebben: wil ik hier heel lang zitten of zal ik mijn verzet staken?"