Nieuws

Vertrouwen in Nijmegen: dit liet een NEC-fan tatoeëren voor de bekerfinale

Vertrouwen in Nijmegen: dit liet een NEC-fan tatoeëren voor de bekerfinale

13 maart - 13:22 Laatste update: 14:27

Het vertrouwen in Nijmegen is groot richting de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC. Een fan van de Nijmegenaren heeft zelfs al een tatoeage laten zetten om de bekerwinst te vieren. In gesprek met De Gelderlander legt de fan uit waarom hij dit heeft gedaan.

Waarom liet de NEC-fan nu al de tatoeage zetten?

Bas Backhaus is al jaren fan van NEC en heeft dinsdagmiddag een tatoeage van 25 centimeter groot laten zetten om de bekerwinst alvast te vieren. Nadat hij het ontwerp van de tatoeëerder online voorbij zag komen, wilde de NEC-fan dat graag op zijn rug hebben, geeft hij aan in gesprek met De Gelderlander. De tatoeage beeldt een Romeinse keizer af die de KNVB Beker in zijn hand heeft. 

Mocht NEC de finale niet winnen, zal Backhaus geen spijt hebben van de tatoeage. "Dan is het gewoon een Romeinse beker", laat hij weten. "Ik doe dit voor een goed doel. De goden pleasen, zodat we eindelijk een keer de beker winnen. Ik denk dat deze tattoo daarbij gaat helpen. Dan moet en gaat het gebeuren. NEC wint met 1-3. Honderd procent. Anders had ik hem niet laten zetten, toch?"

De finale van de KNVB Beker staat op zondag 21 april op het programma. Om 18.00 uur nemen Feyenoord en NEC het dan tegen elkaar op in de Kuip om de beker in de wacht te slepen.