Opinie

Dit Ajax-talent moet volgens Wesley Sneijder veel meer speelminuten krijgen

Dit Ajax-talent moet volgens Wesley Sneijder veel meer speelminuten krijgen

11 maart - 21:37

Wesley Sneijder vindt dat Julian Rijkhoff meer speeltijd moet krijgen in Ajax 1. De voormalig middenvelder vindt dat de negentienjarige spits meer laat zien dan Chuba Akpom tot dusver heeft gedaan. Volgens hem is Rijkhoff de ideale stand-in van Brian Brobbey.

"Waarom speelt die jongen niet? Wat ik in een paar minuten van die jongen heb gezien, is meer dan van Akpom", aldus Sneijder maandagavond aan tafel bij Veronica Offside.

Doordat Brobbey door hamstringklachten niet kon starten tegen Fortuna Sittard, kreeg Akpom een basisplaats. Sneijder had liever Rijkhoff gezien. De jongeling werd afgelopen winter door de Amsterdammers teruggehaald van Borussia Dortmund. "Hij is een heerlijke speler. Hij kan een bal vasthouden. Hij heeft ook nog de intelligentie dat hij een bal weg kan leggen. En hij is altijd aanwezig voor de goal.'

Sneijder denkt dat trainer John van 't Schip het simpelweg niet aandurfde om Rijkhoff te laten beginnen, maar liet hem ook niet invallen. "Waarom viel hij niet eerder in? Ajax moet wat forceren en zit in een noodscenario. Dan breng je zo'n jongen toch alsnog in?"