Nieuws

Dumfries slachtoffer racistische bejegening tijdens duel tussen Bologna en Inter

Dumfries slachtoffer racistische bejegening tijdens duel tussen Bologna en Inter

11 maart - 17:39 Laatste update: 17:40

Denzel Dumfries is zaterdag racistisch bejegend door een fan van Bologna FC, zo blijkt uit beelden van een Italiaanse YouTuber. De Oranje-international werd uitgemaakt voor 'aap' en daar zei de persoon die het filmde iets van. Bologna moet nog reageren op het voorval.

Het Italiaanse persbureau ANSA maakt melding van de situatie. Een Italiaanse YouTuber hoorde de racistische uitspatting van de Bologna-fan en besloot op camera verhaal te halen. De persoon die Dumfries beledigde probeerde zich te verweren en te rechtvaardigen wat hij zei. Bologna heeft nog geen melding van het incident ontvangen en moet in afwachting daarvan nog actie ondernemen. De beelden zijn niet meer terug te vinden op YouTube, maar La Gazetta dello Sport heeft ze op de website geplaatst. 

Dumfries stond niet de hele wedstrijd op het veld. De rechtsback kwam na de rust in de ploeg bij Inter, dat uiteindelijk met 0-1 wist te winnen van de nummer vier uit Italië. De Nerrazzuri zijn koploper van de Serie A. Joshua Zirkzee ging ruim tien minuten voor tijd naar de kant wegens een blessure, waardoor hij de komende interlandperiode van Oranje aan zich voorbij moet laten gaan.