Transfernieuws

Dit bizarre bedrag zou PSG overhebben over Lamine Yamal (16) van Barcelona

Dit bizarre bedrag zou PSG overhebben over Lamine Yamal (16) van Barcelona

9 maart - 13:37

Paris Saint-Germain heeft een buitengewoon aanbod gedaan aan FC Barcelona voor Lamine Yamal, de nog altijd pas zestienjarige aanvaller van de club. De Parijzenaren willen maar liefst tweehonderd miljoen euro betalen voor Yamal, in een poging om het verlies Kylian Mbappé, die transfervrij naar Real Madrid vertrekt, te compenseren.

De Franse club, die eerder al Neymar en Lionel Messi zag vertrekken, ziet Yamal als het ideale nieuwe uithangbord. Yamal zou de op één na duurste speler ter wereld kunnen worden, na Neymar, die in 2017 voor 222 miljoen euro naar PSG ging.

FC Barcelona is volgens MARCA op de hoogte van de interesse en heeft al gesprekken gevoerd met de zaakwaarnemer van Yamal, Jorge Mendes. Daarin is benadrukt dat de speler niet te koop is. Barcelona beschouwt Yamal als het grootste talent van La Masia sinds Lionel Messi en ziet hm als een belangrijk onderdeel van de nieuwe generatie spelers, samen met onder andere Ronald Araújo, Gavi, Pedri, Pau Cubarsí, Alejandro Baldé en Fermín López.

Afkoopclausule Lamine Yamal

Hoewel de verkoop van Yamal een enorme financiële impuls zou betekenen voor Barcelona, wordt het sportieve verlies als belangrijker beschouwd. Er is een transferclausule van maar liefst één miljard euro in het contract van Yamal om zijn onbeschikbaarheid te benadrukken.

Yamal liet zijn talent vrijdagavond weer eens zien door de winnende treffer te scoren in de thuiswedstrijd tegen RCD Mallorca, waardoor hij volop lof kreeg. Hij heeft nu drie goals en een assist in zijn laatste vier competitiewedstrijden.