Nieuws

Klopp kan bondscoach worden: zo hoopt Duitsland de trainer aan te kunnen stellen

Klopp kan bondscoach worden: zo hoopt Duitsland de trainer aan te kunnen stellen

6 maart - 15:56

In Duitsland zou de Deutschen Fußball-Bundes, kortweg DFB, een plannetje aan het smeden zijn om Jürgen Klopp over te kunnen halen om bondscoach te worden. De oefenmeester vertrekt na dit seizoen bij Liverpool en wil in ieder geval één jaar even niks doen. Toch wil de Duitse voetbalbond Klopp niet uit het hoofd zetten. VoetbalNieuws neemt de plannen van de DFB met je door!

Na negen jaar komt er een einde aan het tijdperk-Klopp bij Liverpool. Voordat de Duitser de overstap naar Engeland maakte, stond hij tussen 2008 en 2015 succesvol aan het roer bij Borussia Dortmund. Zeven jaar eerder begon voor Klopp bij zijn oude club Mainz 05 zijn trainerscarrière. Staat de oefenmeester er voor open, dan kan zijn volgende klus bondscoach van Duitsland worden, zo weet Sport BILD te melden.

Het medium weet hoe de DFB hun droomkandidaat wil proberen over te halen. Na het EK 2024 in eigen land, loopt het contract van de huidige bondscoach Julian Nagelsmann af. In de zoektocht naar een nieuwe bondscoach hopen de Duitsers met een plannetje Klopp aan te kunnen stellen. Zo zou de voetbalbond denken aan een interim-trainer die het stokje na het EK voor een jaar over moet nemen.

Een optie dat Sandro Wagner, de huidige assistent-trainer van Die Mannschaft, doorschuift, wordt al benoemd. Daarna zou men hopen op de komst van Klopp, die vervolgens aan moet blijven voor het WK van 2026 in Canada, de Verenigde Staten en Mexico. In maart van 2025 zal de kwalificatie voor het wereldkampioenschap van start gaan.