Transfernieuws

Wild gerucht: Ajax houdt ontwikkeling Engelse smaakmaker van Hull City in de gaten

Wild gerucht: Ajax houdt ontwikkeling Engelse smaakmaker van Hull City in de gaten

6 maart - 14:11 Laatste update: 14:42

Ajax zou de ogen hebben laten vallen op Jaden Philogene, zo klinkt het vanuit Engeland. Uit berichtgeving van The Daily Mail zou moeten blijken dat de Amsterdammers de ontwikkeling van de smaakmaker nauwlettend in de gaten houden.

Philogene zou kunnen genieten van menig interesse. Onder meer Ajax zou de aanvaller op de korrel hebben, zo klinkt het vanuit Engeland. De 22-jarige aanvaller maakte begin dit seizoen nog de overstap van Aston Villa naar Hull City. In de Championship is Philogene in 22 optredens goed voor acht doelpunten en zes assists.

De vleugelaanvaller tekende bij zijn overstap naar het MKM Stadium een contract tot medio 2026, met nog een optie van één extra jaar. In de deal met Hull City liet Aston Villa een clausule opnemen, waardoor het de eigen oud-jeugdspeler voor een bedrag van rond de vijftien miljoen pond kan terughalen. Mocht Hull City de speler aan een andere club willen verkopen, dan zou het een hoger bedrag willen ontvangen, zo klinkt het. De marktwaarde van Philogene wordt momenteel op acht miljoen euro geschat.

Of Ajax een bedrag van meer dan zeventien miljoen euro neer kan en wil tellen voor Philogene, is nog maar de vraag. Afgelopen winter moesten de Amsterdammers voor versterkingen nog elk dubbeltje op zijn kant draaien.