Nieuws

Deze ploegen zijn door naar de kwartfinales van de Champions League

Deze ploegen zijn door naar de kwartfinales van de Champions League

6 maart - 23:15 Laatste update: 13 maart - 23:48

Sinds woensdagavond zijn alle tweeluiken in de achtste finale van de Champions League afgewerkt. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke acht ploegen kwartfinalist zijn in het miljardenbal. 

Bayern München

Dinsdagavond wist Bayern München ten koste van Lazio als eerste de kwartfinales van het toernooi te bereiken. De Duitsers verloren het heenduel in Rome met 1-0 na een rode kaart voor Dayot Upamecano en een goal van Ciro Immobile uit de daaropvolgende penalty. In München wist Der Rekordmeister het volledig om te draaien. Dankzij twee goals van Harry Kane en één van Thomas Müller was de ploeg uit het zuiden van Duitsland veel te sterk voor de Italiaanse gasten en kwalificeerde de formatie van Thomas Tuchel zich voor de volgende ronde: 3-1.

Paris Saint-Germain

Ook Paris Saint-Germain bereikte dinsdagavond de kwartfinale van de Champions League. De Parijzenaren hadden dankzij Kylian Mbappé geen kind aan Real Sociedad. Het heenduel in Frankrijk werd door PSG al met 2-0 gewonnen door goals van Mbappé en Bradley Barcola. Ook in de return in San Sebastian had de ploeg van Luis Enrique weinig te vrezen van de Spanjaarden. Via twee keer Mbappé behaalden de Fransen een 0-4 voorsprong. Vlak voor tijd was het Mikel Merino die een eretreffer maakte voor Real Sociedad: 1-4.

Real Madrid

Real mag blijven hopen op de vijftiende Champions League-titel uit de clubgeschiedenis. De Spanjaarden wonnen in Duitsland met 0-1 van RB Leipzig, en hadden thuis aan een 1-1 gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de laatste acht. Daar had het een portie afgedwongen geluk voor nodig, aangezien Leipzig enorm veel kansen mistte. Ondanks een fluitconcert in Bernabéu, kan Carlo Ancelotti de fans van Real tevreden stellen met een ticket voor de volgende ronde.

Manchester City

Ook de grote titelfavoriet bekerde door. In eigen huis hadden The Citizens mede door een enorme flater van Kopenhagen-doelman Kamil Grabara geen kind aan de Denen. Net als in Denemarken werd het 3-1, waardoor er in totaal een eindstand van 6-2 op het scorebord stond. City blijft op koers voor titelprolongatie in de Champions League.

FC Barcelona

Barcelona kent een wisselvallig seizoen, maar in de Champions League kan de ploeg van Xavi nog altijd hopen op een hoofdprijs. De Catalanen wonnen het tweede duel overtuigend van Napoli en zitten bij de laatste acht van het miljardenbal. 

Arsenal

Arsenal is de zesde kwartfinalist in de Champions League. The Gunners gooiden het in het tweede duel om tegen FC Porto en wisten uiteindelijk via een strafschoppenreeks te winnen. Bijzonder triviafeitje: het was de eerste strafschoppenreeks in de Champions League sinds de finale van het seizoen 2015-2016. 

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund is de kwartfinalist van de Champions League ten koste van PSV. De Duitsers wonnen in eigen huis met 2-0 van PSV door treffers van Jadon Sancho en Marco Reus. De Eindhovenaren waren dicht bij een gelijkmaker, maar moesten het podium uiteindelijk verlaten.

Atlético Madrid

Atlético Madrid plaatste zich als laatste voor de kwartfinales van de Champions League. Na een 1-0 nederlaag in het uitduel met Internazionale moest er in eigen huis worden gewonnen. Door een late winnende treffer van Memphis Depay werd er verlengd en uiteindelijk won Atlético door strafschoppen. Jan Oblak stopte maar liefst twee strafschoppen. Memphis scoorde in de strafschoppenreeks, Davy Klaassen miste aan de kant van Inter.